Restaurant Brasserie Bos en Duin: culinair genieten en het mooiste uitzicht van Texel… Voor veel Texelliefhebbers is een bezoek aan Bos en Duin dan ook vaste prik. Van verrassende cocktails tot een Texels 4-gangenmenu Een origineel lunchgerecht of een fruitige cocktail? huisgemaakte spare ribs of liever Texels lamsvlees met eigen jus? Of toch een Texels 4-gangenmenu? Hoofd erechten g worden al geserveerd vanaf € 9,95! Bos en Duin bereidt de gerechten met verve, serveert ze met glans en zorgt ervoor dat u volop krijgt waarvoor u op Texel gekomen bent: puur genieten! Chef-kok Robin Koenen: ‘Ik probeer zo origineel mogelijk te koken. Niet alledaags, maar het moet wel een beetje herkenbaar blijven. Ik kies ADVERTORIAL graag voor Texelse producten zoals lamsvlees, Texelse runderlende en verse vis. Ook de lunchkaart biedt Texelse specialiteiten, in de vorm van lamsvleesproducten en kaas van boerderij Wezenspijk.’ Puur genieten na een ontspannende wandeltocht of inspannende fietstocht. Je neervlijen op het heerlijke terras van één van Texels oudste restaurants. Bos en Duin, gelegen bij uitkijktoren de Fonteinsnol (nabij Den Hoorn) is zo’n goede pleisterplaats waar laagdrempeligheid en een uitstekende keuken perfect worden ge­ combineerd. Een culinaire belevenis en ook nog eens genieten van het schilderachtige uitzicht over Texel. De uitstekende keuken met veel lokale specialiteiten, tegenwoordig het domein van de jonge talentvolle chef-kok Robin (25) en de prachtige ligging van Bos en Duin, pal naast het Nationaal park Duinen van Texel, vormen een combinatie met bijzondere aantrekkingskracht. Restaurant/appartementencomplex Bos en Duin, Bakkenweg 16, Den Hoorn, Telefoon (0222) 315 541 Meer informatie, ook over de 42 luxe appartementen, vindt u op www.bosenduin-texel.nl Restaurant ’t Vogelhuis bestaat 75 jaar! DE KOOG - Het gezellige en populaire familierestaurant ‘t Vogelhuis, aan de rand van het centrum van De Koog, bestaat 75 jaar! Omdat het bedrijf nog steeds door dezelfde familie wordt geleid, is driekwart eeuw ‘t Vogelhuis absoluut uniek. Heel 2009 is het feest aan de Dorpsstraat 204. taart. Het aanbod is uiterst groot en gevarieerd. Ook voor kinderen is ‘t Vogelhuis een prima plek om te komen; als het speciale kinder­ gerecht is verorberd, kunnen ze zich vermaken in de speel hoek binnen of in de speeltuin buiten. Feest! ‘t Vogelhuis, dat bestaat uit een sfeervol restaurant met open haard, twee serres en een groot terras, wordt al drie generaties lang gerund door de familie Van der Vis. ‘t Vogelhuis is in 1934 begonnen als hotel. Nu is het één van de drukst bezochte restaurants op Texel. Je bent er als gast echt welkom! De bediening is er heel persoonlijk. ‘t Vogelhuis staat verder bekend om de heerlijke maaltijden die tegen een zeer vriendelijke prijs worden geserveerd. De kaart van ‘t Vogelhuis is zeer uitgebreid: van zeetong tot een pannenkoek, van een heerlijk broodje rosbief tot een uitgebreide Texelse koffietafel en van een lams­ stoofpotje tot vegetarische groente­ Ze zijn er trots op dat het bedrijf al 75 jaar bestaat en nog steeds van de familie is. Daarom wordt het hele jaar uitgebreid stilgestaan bij het jubileum. Dat gebeurt met speciale aan uidingen van 75 jaar ‘t Vogel­ d huis op het glaswerk en jubileum­ etiketten op de wijnflessen, placemats met foto’s van vroeger en nu en jubileum laggen. Er is v gekozen voor een nostalgisch en stijlvol lettertype dat in vroegere tijden in ‘t Vogelhuis werd gebruikt. Historisch en feestelijk! Gezellig familierestaurant in De Koog viert heel 2009 feest ADVERTORIAL Jubileummenu’s Het hele jaar door serveert ‘t Vogel­ huis speciale jubileummenu’s, die variëren met de seizoenen. Dit natuurlijk naast de bekende uitgebreide kaart die ‘t Vogelhuis hanteert. Speciaal voor 2009 zijn naast de gewone huiswijnen extra jubileumhuiswijnen uitgekozen. Prachtwijnen die tegen een uit­ stekende prijs-kwaliteitverhouding worden aangeboden! Restaurant ‘t Vogelhuis, Dorps traat 204, De Koog, s (0222) 317 279, www.vogelhuis.com In de kerstvakantie van 18 t/m 31 dec. elke dag geopend, behalve 21 en 25 dec. Januari 2010: geopend t/m 3 jan. Februari 2010: vanaf 19 feb. ieder weekend geopend. ADVERTORIAL Spannend: beleef de Marine! In Den Helder, op een steenworp afstand van de boot naar Texel, ligt het Marinemuseum. Ervaar 500 jaar marinegeschiedenis in ons monumentale hoofdgebouw en maak ook kennis met het hedendaagse marineleven. Onze museumvloot telt drie schepen. De op het droge liggende onderzeeboot Tonijn (1966) trekt met zijn gewicht van 1 miljoen kilo en lengte van 80 meter uiteraard de meeste aandacht. Kruip door het luik en luister naar de spannende verhalen van de bemanning. Het ramschip Schorpioen (1868) staat ook wel bekend als het ‘vrou­ wenschip’. Van 1951 tot 1971 heeft het dienst gedaan als logement­ schip voor de Marinevrouwen­ afdeling (Marva). Nu is ons sfeer­ volle museumrestaurant op dit schip gevestigd. De mijnenveger Abraham Crijnssen (1936) ontsnapte tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië aan de Japanse invasiemacht door gecamoufleerd als tropisch eiland naar Australië uit te wijken. Wees getuige van deze unieke geschiedenis en bezoek het museumtheater aan boord van de Crijnssen. In de Geschutmakerij zijn twee interactieve tentoonstellingen te zien. Ontdek een wereld van tech­ niek achter de marine in de expo­ sitie Schip en Werf. Doe zelf mee: hijs lading aan boord, leer lassen en bedien het geschut. In ‘De vrouwen van Michiel’ leer je alles over het leven van Nederlands’ beroemdste zeeheld Michiel de Ruyter. Dwaal door zeventiende-eeuwse interieurs en kom oog in oog te staan met Michiels moeder, zijn drie echtgeno­ tes en een van zijn dochters. Dagelijks open: maandag t/m vrijdag: 10.00-17.00 uur, zaterdag, zon- en feestdagen: 12.00- 17.00 uur. Kassa sluit om 16.30 uur. Gesloten van november t/m april op maandag, 25 en 26 december en 1 januari. Marinemuseum, Hoofdgracht 3, Den Helder, tel. (0223) 65 75 34, info@marinemuseum.nl www.marinemuseum.nl 37 Pagina 36

Pagina 38

Voor publicaties, online kranten en reisgidsen zie het Online Touch CMS systeem. Met de mogelijkheid voor een webshop in uw nieuwsbrieven.

Winter 2009 Lees publicatie 17Home


You need flash player to view this online publication