Een rondleiding door het sfeervolle Wijnhuis Oosterend in het karak­ teristieke centrum van het dorp is absoluut een aanrader. In de kelder 6 De prachtige locatie van IJsboerderij Labora maken Alfons en Krista Hurk­ mans likeuren en kruidenbitters. De likeuren worden natuurzuiver getrokken van vruchten, zaden en kruiden en dragen namen als Liefde, Geluk, Strandwandeling of Het licht van Texel: een nieuw kruidenbitter dat met een percentage van 14,99 in de veehouderij slechter ging. IJs­ maker Colinda Versteeg maakte het plaatje rond. In een hoogseizoen­ weekend wordt er nu een paar duizend ijsjes geschept. Het produc­ tieproces van het ijs bereiden is op pas plukt als de aardbei écht goed is. Dus geen groene en witte plek­ ken, verzekeren de broers. De aardbeien en nevenproducten als jam, limonade, sap en toetjes­ topper worden op diverse locaties op het eiland verkocht. Schorrenweg 30-32, Oosterend, tel. (0222) 318 238 / 318 954. Al bijna zestig jaar is hotel-restaurant De Smulpot het adres waar je ’s avonds laat, als andere restaurants hun keuken sluiten, nog kunt aanschuiven voor een goed diner. Het liefst met Texelse producten, want de gast hecht daar net als de eigenaar, ex­marinier Dave Huizinga, 11 groot scherm te volgen in de salon. Hollandseweg 2- 4, De Cocksdorp, tel. (0222) 316 066. Alfons Hurkmans aan het werk alcohol vanaf de zomer ook in de Texelse supermarkt staat. Kerkstraat 11, Oosterend, tel. (0222) 318 341. Met liefde zijn ze gekweekt, zeg­ gen de broers Nico en Theo Boersen over de dagverse aardbeien van De Reuzenaardbei in Oosterend. De zomerkoninkjes worden alleen op Texel verkocht. De smaak van de aardbei komt tot zijn recht, omdat het duo de vrucht 8 Op de The Eagle Ranch loopt een bonte verzameling van dieren. Texelse Paint Horses worden gefokt en groot gebracht, geiten worden gehouden voor melkproductie en sinds kort voor de slacht en er is een kleine schapenfokkerij. In de dierenweide verblijven afgedankte of tijdelijke logees waar onder ezels, pony's, een zebra, mini­varkens en dwerggeiten. De boerderij is in handen van de derde generatie Zoetelief. In 2011 verhuist de hele beestenboel en de familie naar een nieuw onderkomen aan het 9 Burgerdijkje. Op zondag 1 augustus is het Eagles Summer Event met de­ monstraties en een ambachtelijke markt. Westerboersweg 8, De Waal, tel. (0222) 317 303. waarde aan. Texelse kazen, lams­ vlees, drankjes en ijs staan onder meer op de menukaart. Het geheim van het succes van het lunch en dinercafé zit in de gemoedelijke en Een bonte verzameling dieren Dave Huizinga Voor blauw smurfenijs, chipolata, pistache en zwart kersen ijs of een sorbet met aardbeien ga je naar IJsboerderij Labora in De Cocksdorp. Het ijs wordt bereid van eigen verse melk en room. Boerin Anneke Ro­ denburg bedacht tien jaar geleden het concept 'voor erbij', omdat het 7 De gebroeders Boersen ADVERTENTIE rca nch en dine lu MULPOT De S fe Al meer dan 60 jaar! Voor een lekkere lunch of goed diner moet u al jaren in De Smulpot zijn. Dat weten vele Texelaars en toeristen. Al meer dan 60 jaar het adres voor gezelligheid en kwaliteit! De acht liter fles Jutter valt op in de etalage van slijterij-wijnhandel De Wit die sinds 1930 gehuisvest is in het centrum van Den Burg. Het Juttertje, een kruidenbitter dat te koop is in diverse formaten, is een specialiteit van het huis. Net als het Kees Boontje waaraan een romantisch verhaal kleeft: de jutter naar wie het drankje vernoemd is, redde aan het einde van de 19e eeuw een Zweedse drenke­ ling. Als dank kreeg hij het recept van het nu zo populaire lichte zoete kruiden­ drankje. Weverstraat 18, Den Burg, tel. (0222) 312 134. 10 gezellige sfeer, die het kleine hechte team creëert. Binnenburg 5-7, Den Burg, tel. (0222) 312 756. Jan de Wit in zijn slijterij-wijnhandel Binnenburg 5-7, Den Burg, Tel: (0222) 312 756 www.desmulpot.nl Met dank aan: Solexverhuur Texel, Postweg 79, De Cocksdorp, 06-200 00 927. 11 Pagina 10

Pagina 12

Heeft u een cursus, pagedirect of digi-onderwijsmagazines? Gebruik Online Touch: boek digitaal bladerbaar op uw website plaatsen.

Zomer 2010 Lees publicatie 19Home


You need flash player to view this online publication