•Twee smakelijke varianten •Met meel van Texel ADVERTORIAL ‘Brood van Texel’, nieuw bij echte Bakker Timmer echte Bakker Timmer heeft een nieuw product: ‘Brood van Texel’. Natuurlijk gemaakt op Texel, maar ook met meel van Texel. Proef dat ambachtelijke product! ‘Brood van Texel’ kent twee smake­ lijke varianten. Ten eerste ‘Texels Volkoren’, een honderd procent volkorenbrood. Het tweede, ‘Texels Donker’, is een mooi donker brood met pompoenpitten. Tradities Het biologische graan waarvan dit brood is gemaakt, groeit langs de Pontweg op het eiland en wordt ambachtelijk gemaald bij molen De Traanroeier in Oudeschild. Vervolgens wordt het brood volgens eigen recept gebakken tot heerlijk brood boordevol karakter. echte Bakker Timmer houdt tradities nu eenmaal graag in ere… Vers brood Brood van echte Bakker Timmer is brood dat van nature vol van vita­ minen, mineralen en voedingvezels is. En bovenal vers is! Gemaakt door vakmensen die de al zestig jaar oude Texelse traditie volgen. U proeft het! echte Bakker Timmer Den Burg: Hogerstraat 4, (met tearoom) en Weverstraat 90, De Koog: Dorpsstraat 90, (met tearoom) Voor meer informatie: www.bakkertimmer.nl telefoon (0222) 313 202 De Compagnie: modern sfeervol restaurant op mooiste plek Texel! OUDESCHILD - Ad en Marleen Harman hebben met De Compagnie een fantastisch modern en sfeervol horecabedrijf neergezet. Begonnen als eetcafé is De Compagnie uitgegroeid tot een restaurant dat veel meer biedt dan een standaard broodje kaas of kroket. Bezoekers zijn verrast wanneer ze De Compagnie ontdekken. In het met houten vloer, stijlvol meubilair en kroonluchters prachtig ingerichte etablissement worden verrassende en verfijnde gerechten geserveerd. Ook de drankjes, waaronder heel veel bijzondere koffiesoorten, zijn opvallend. Tel daarbij het fenomenale uitzicht op ­De Compagnie ligt op een terp en kijkt uit over jachthaven, visserij­ haven en Waddenzee!­ en duidelijk is dat verblijven bij De Compagnie echt iets bijzonders is. Lekkernijen van het huis Je kunt de hele dag in De Com­ pagnie terecht. ’s Ochtends voor overheerlijke taarten met koffie en (verse, biologische) theesoorten. Tussen de middag voor onder andere vers bereide soepen en belegde luxe broodjes met Texelse specialiteiten. Vanaf 17.00 uur wordt vorstelijk uitgepakt met fantastische vlees­ en visgerechten. Blijvertjes op verzoek: de grote portie huisgemari­ neerde saté en de pikante garnalen, die zijn gewokt met mango. Speelwrak Hoewel op de kaart met kinderen rekening wordt gehouden, zullen zij vooral geïnteresseerd zijn in het naastgelegen spannende speelwrak… De Compagnie, Haven 20, Oudeschild, tel. (0222) 313 608 www.decompagnie-texel.nl Vanaf 1 april alle dagen geopend. Keuken vanaf 12.00 uur. 22 Pagina 21

Pagina 23

Heeft u een vakblad, uniflip of digi drukwerk? Gebruik Online Touch: archief digitaal bladerbaar maken.

Zomer 2010 Lees publicatie 19Home


You need flash player to view this online publication