Bos en Duin: klassezaak op prachtplek aan de rand van het bos DEN HOORN - Aan de rand van Nationaal park Duinen van Texel ligt het idyllische restaurant - brasserie Bos en Duin. Het is een klassezaak op een prachtplek die zich onderscheidt door een uitstekende keuken, een kaart met een ruim assortiment aan gerechten, verse ingrediënten, mooie stukken vlees en vis en de filosofie van eten voor een eerlijke prijs. De menukaart van Bos en Duin is één en al kwaliteit en biedt een royale keuze uit steaks, zoals kalfs­ ribeye, ossenhaas en een American steak. Ook Texels lamsvlees, saté van scharrelkip, verse maaltijdsala­ des en seafood zijn aanbevolen. Of de populaire New York style ham­ burger, een heerlijk en voordelig gerecht (11 euro). De lunch- en menukaart zijn met veel zorg samengesteld en be­ vatten veel Texelse producten. Het restaurant is bovendien zeer kindvriendelijk door de heerlijke Lekker genieten bij restaurant - brasserie Bos en Duin ADVERTORIAL kindergerechten en de speeltuin op de binnenplaats. Cocktails Ook de wijnkaart is ruim gesorteerd. Daarnaast zijn er uitstekende huiswijnen. Bos en Duin biedt ook verrassende cocktails, zoals de Raspberry Royale. After dinner cocktails als Chocolate Dream (met Amaretto, room en crème cacao) vormen een heerlijke afsluiting van een goed diner. Voor de echte koffieliefhebber is er Illy, volgens kenners de beste koffie die je kunt krijgen. Heerlijk met een stuk echte Texelse appeltaart! Schilderachtig uitzicht Bos en Duin is een modern inge­ richt restaurant waar het heerlijk genieten is van een verzorgde maal­ tijd. Bij mooi weer is het terras een aanrader; aan de rand van het bos heeft u een schilderachtig uitzicht over Texel met in de verte het kerktorentje van Den Hoorn. Laat de boeren maar dorsen, vlij u neer op uw terrasstoel en laat de smaakpapillen zinderen. Restaurant - brasserie Bos en Duin, Bakkenweg 16, Den Hoorn, Telefoon (0222) 315 541 Gerechies, dineren op een originele manier Verrast worden tijdens uw avondje dineren? Eten in Het Schoutenhuys is een ware belevenis. Sinds 2009 kunt u hier genieten van gerechies, grootse gerechten in klein formaat. De gerechies zijn een leuke manier om in aanraking te komen met verschillende smaken, (Texelse) gerechten en structuren. Op deze manier wordt de slogan Proef en ervaar Texel nieuw leven ingeblazen. Marco Schipper, bedrijfsleider van De Lindeboom, legt uit hoe het idee van de gerechies is ontstaan. ‘Te weinig Texelaars weten wat Het Schoutenhuys precies is. Is dat niet het fantastisch mooie pandje aan de Groeneplaats? Niet iedereen weet dat Het Schoutenhuys een zelfstandig restaurant is. Daarom waren wij op zoek naar een duidelijke signatuur, vooral om dit restaurant te onderscheiden van Brasserie De Lindeboom. Deze twee waren te veel naar elkaar toegegroeid. Bij De Brasserie klopte alles, bij Het Schouten­ huys waren we nog zoekende. Het idee van de gerechies leefde al een jaar, maar we wilden het graag eerst verfijnen. Nu bevalt het ons én onze gasten uitstekend. Sinds de invoering van de gerechies is het aan­ merkelijk drukker in Het Schoutenhuys en een tafeltje reser­ veren is zeer aan te raden.´ Minigerechten Een avond samen eten en genieten van heerlijke mini­ gerechten die u met elkaar deelt, dat is de sfeer die Het anders en verrassend, maar kwaliteit, smaak en originaliteit voeren bij ieder gerecht de boventoon. Voor kinderen is dit een uitgelezen manier om hun smaak te ontwikkelen. Er worden Texelse gerechten geserveerd, zoals asperges, garnalen, lamsvlees en kaas, maar ook oriëntaalse en zowel warme als koude gerechten. Er wordt langzaam toegewerkt naar hoofdgerechies en uiteindelijk kunt u nog smullen van heerlijke nagerechies. Indien u dit op prijs stelt, wordt van tevoren aan u uitgelegd wat u wordt geserveerd. Kortom: proeven en ervaren! Genieten van een keur aan Gerechies doet u al vanaf € 27,50 per persoon. Met smaak! U vindt Het Schoutenhuys op Vismarkt 1 in Den Burg. Telefoon (0222) 321 032, www.schoutenhuys.nl Schoutenhuys met de gerechies oproept. Elk gerecht is Het Schoutenhuys: kwaliteit, smaak en originaliteit 31 Pagina 30

Pagina 32

Voor kranten, online relatiemagazines en edities zie het Online Touch beheersysteem systeem. Met de mogelijkheid voor een webwinkel in uw catalogussen.

Zomer 2010 Lees publicatie 19Home


You need flash player to view this online publication