Vakmanschap in zelfgemaakte dranken Na een bezoek aan Wijnhuis Oosterend is het afgelopen met ongeluk, tegenslag, pech en eenzaamheid. Bezoekers gaan hier met liefde, voorspoed, geluk en gezondheid de deur uit. Want de drankjes van Alfons en Krista Hurkmans zijn niet alleen lekker en mooi verpakt, ze dragen ook nog eens de namen van de mooiste immateriële zaken die een mens zich kan wensen. Dat past bij dit bijzondere bedrijf in het dorpshart van Oosterend. In het drankenlaboratorium onder de slijterij werden al ruim 30 ver schillende likeurtjes, kruidendrankjes en bitters ontwikkeld. Eén van de bekendste is het Strender Stropertje. Voor mensen die kruidenbitters te scherp vinden is het Strender Stropertje een aanrader met de heerlijk zachte kruidige caramelsmaak. Die smaak is zo populair dat er zelfs een Stropertje cream gemaakt is. Voor mensen die van een kruidenbitter houden maken  ze  de zeer bijzondere en geneeskrachtige bitterzoete Gortbuker. Likeur In zijn laboratorium gaat Hurkmans aan  de  slag met kruiden, vruchten en zaden. Hij experimenteert net zo lang tot de smaak perfect is. Maar liefst 25 verschillende likeurtjes worden op de fles afgetapt. Natuurzuivere likeur, zonder toevoeging van kleur-, geur- en smaakstoffen. De drankjes zijn vernoemd naar het hoofdbestanddeel. De keuze is groot: aardbeien, chocolade, hazelnoten, caramel, noem maar op. Daarnaast zijn er de Likeur Specialiteiten: liefde, voorspoed, geluk, gezondheid en vriendschap. Deze speciale drankjes kenmerken zich door aparte smaakcombinaties. Liefde bijvoorbeeld, wordt gemaakt met sinaasappel, anijs en stukjes bladgoud! De flesjes worden verpakt in jute zakjes. Wijnkelder Een bezoek aan Wijnhuis Oosterend is een must voor de echte Texelliefhebber. De slijterij, gevestigd in een voormalig kostershuis uit 1650, ademt de sfeer van lang vervlogen tijden. Een groot assortiment (Texelse) dranken is hier verkrijgbaar. Onder de nostalgische slijterij bevindt zich een imposante wijn kelder. Hier zijn bijzondere wijn soorten en wijn van het vat te koop. De kelder is als een museum met vele oude wijnmakersartikelen, antiquiteiten, curiosa en VOC spullen die gevonden zijn tijdens de laatste restauratie in 1965. Een bezoek aan deze prachtige kelder is dan ook zeker de moeite waard. Online Nieuwsgierig geworden? Stap eens binnen en bezoek de bijzondere wijnkelder en maak kennis met de bijzondere eigengemaakte drankjes. De Texelse drankjes zijn ook online Wijnhuis Oosterend, slijterij, likeurmakerij, een smaakvolle toeristische trekpleister ADVERTORIAL te bestellen via de webwinkel. Zondags en maandags gesloten en tussen de middag van 12.30 tot 13.30 uur. Wijnhuis Oosterend, Kerkstraat 11, Oosterend, tel. (0222) 318 341, www.wijnhuisoosterend.nl. ADVERTORIAL Tegen inlevering van deze bon krijgen kinderen een gratis speurtocht (max. 3). Geldig naar keuze in Reddingmuseum of Marinemuseum. In het Reddingmuseum ontvangen volwassenen bovendien een gratis kop koffie (max. 2). GRATIS SPEURTOCHT Spannend en leuk: ontdek alles over de marine en het mensen redden op zee in vroeger tijden naar Willemsoord in Den Helder! Zin in een leuk dagje uit voor het hele gezin? Strandweer of geen strandweer, op Willemsoord in Den Helder is van alles te beleven! Laat de auto op Texel, neem de veerboot en loop in minder dan tien minuten naar het Marinemuseum of nog eens eenzelfde afstand naar het Reddingmuseum. In het Marinemuseum ervaar je het heden en verleden van de Nederlandse marine, in het Reddingmuseum ontdek je wat het vroeger betekende mensen op zee te redden. Beide landelijk bekende musea scoorden hoog bij de AVROMuseumbende! Kijk voor meer informatie over tentoonstellingen en activiteiten op www.marinemuseum.nl en www.reddingmuseum.nl Marinemuseum, Hoofdgracht 3, 1781 AA Den Helder, tel. (0223) 65 75 34 Reddingmuseum, Willemsoord 60 G, 1781 AS Den Helder, tel. (0223) 65 75 34 37 Kom een dagje Pagina 36

Pagina 38

Voor vakbladen, online onderwijscatalogussen en maandbladen zie het Online Touch beheersysteem systeem. Met de mogelijkheid voor een online shop in uw nieuwsbrieven.

Herfst 2010 Lees publicatie 21Home


You need flash player to view this online publication