De ondernemersgeest hebben ze van geen vreemde; Tijs Reuvers, opa van de broers Willem en Erwin van der Linde, was initiatiefnemer en eigenaar van de eerste bus en taxi's op het eiland. De onderneming van zijn kleinzoons begon in 1986. De oudste van de twee, Willem, was al tien jaar eerder zelfstandig ondernemer als hoefsmid en eigenaar van een slijterij in De Cocksdorp. Samen met broer Erwin ging hij in de fietsenverhuur. Het tweetal breidde al snel de activiteiten uit naar verhuur van accommodatie, in eerste instantie met de overname van de Meerpaal, een pension en twee bungalows. De bouw van De Krim betekende een groeispurt; niet alleen zat het pension vol met bouwers, ook werden de broers gevraagd een ruitercentrum bij De Krim te starten en de fietsverhuur te regelen. Met de uitbreiding van Landal, moest Van der Linde investeren in grote aantallen nieuwe fietsen voor de verhuur. Die aantallen zijn anno 2011 niets in vergelijking tot het aantal tweewielers dat nu door Van der Linde wordt verhuurd. Als een van de grootste fietsverhuurders van Texel, met vier hoofdvestigingen en in totaal zeventien verhuurpunten, twee fietsenwinkels, een ruitercentrum, een paardenfokkerij met landelijke bekendheid en vele kampioenen en een groot aantal accommodaties is Van der Linde een toonaangevende onderneming op Texel. En de broers? Die genieten van hun werk en gaan lekker zo door. Texel Toen: een nostalgische terugblik in het verleden van Texel. Dit keer terug in de tijd met Van der Linde in De Cocksdorp. Gezellig tafelen met de hele familie `De hele familie is hier welkom. Kinderen, oma en zelfs de hond mag mee', lacht Joke Hooijschuur. Samen met echtgenoot Gerard is zij eigenaar van 't Bikkelement. De sfeer is intiem en gemoedelijk, de kaart uitgebreid en gevarieerd. Hollandse keuken met een Texels tintje! 't Bikkelement is beroemd om de onvolprezen Hollandse keuken met een Texels tintje. Alle gerechten en sauzen worden in eigen keuken gemaakt, uiteraard met dagverse ingrediënten. De spareribs en het ADVERTORIAL Tijdens de vakantie wil je lekker genieten. Niets moet, alles mag. Vooral jezelf zijn. Zonder verplichtingen. Lekker ongedwongen. Gemakkelijk zittende kleding aan, eten waar je trek in hebt. In 't Bikkelement begrijpen ze dat. In dit gezellige familierestaurant in De Cocksdorp heerst een ongedwongen sfeer. Texelse lamsvlees zijn erg geliefd. Dit jaar gaat 't Bikkelement ook gezellig terug naar vroeger! Nieuw: ouderwetse gerechten Nieuw zijn de echte ouderwetse gerechten als kalfslever en cordon bleu. Voor de jongere generatie onbekend, maar zeker bemind bij veertig-plus. Gerard: `De kalfslever, die speciaal voor ons wordt afgesneden, serveren wij met ui, spek en appel en natuurlijk uitge- breide garnituur. Mensen die het gerecht al hebben geproefd, komen er nu al voor terug. De cordon bleu is ook weer helemaal in. We maken `m zelf, net zoals wij zelf onze schnitzels paneren. Want dat laatste, vroeger heel populaire gerecht, maakt ook weer een opmars.' U bent dagelijks vanaf 10.00 uur welkom! Familierestaurant 't Bikkelement, Kikkertstraat 19, De Cocksdorp, tel. (0222) 316 547. 31 Pagina 30
Pagina 32Heeft u een pdf, modern media of ehandleidingen? Gebruik Online Touch: cursus van papier naar digitaal converteren.
Voorjaar 2011 Lees publicatie 1Home