Culinair genieten en echte gastvrijheid in Texels noorden Karin van Dompselaar is de enthousiaste en zeer bedreven gastvrouw van Restaurant Topido. Zij leidt het in 1968 begonnen horecabedrijf van haar ouders Johan en Bea van Dompselaar met verve. Met als bindmiddel vakmanschap, passie en creativiteit presenteren Karin en chef-kok René Topido als een specialiteitenrestaurant waar het niet alleen culinair genieten is van Texelse heerlijkheden, maar ook één waar een sfeervol samenzijn en een hartelijke bediening een vanzelfsprekendheid zijn. `Het totaalplaatje moet kloppen', aldus de eigenaresse. `Gasten moeten niet alleen genieten van het eten, ze moeten een heerlijke middag of avond hebben.' Paling uit De Roggesloot Topido biedt een grote keur aan producten van Texelse bodem. Zoals Texels lams- en rundvlees, Waddengarnalen, Texelse bieren, Texelse kaas, Texelse aardappelen, Texelse paddenstoelen en Texels fruit. Een groot deel van het jaar komt de groente uit de eigen groentetuin. Als enige restaurant op Texel serveert Topido paling uit De Roggesloot, het prachtige natuurreservaat dat grenst aan De Cocksdorp. `Texelse producten hebben een geweldige kwaliteit. Waarom zou je ingrediënten van ver halen als je om de hoek de beste producten kunt kopen?', verklaart Karin van Dompselaar haar visie. Verrassingsmenu In de keuken van Topido worden de ingrediënten verwerkt tot de heerlijkste gerechten. In het voor- en naseizoen wordt de kaart aangevuld met verrassingsmenu's. Chef-kok René komt dan aan tafel en vraagt de gasten waar ze liever niet mee verrast willen worden. Vervolgens bereidt hij de heerlijkste Specialiteitenrestaurant Topido: warm onthaal op Texelse heerlijkheden ADVERTORIAL De Cocksdorp - Op zoek naar een eetgelegenheid met seizoensgerechten, Texelse ingrediënten en pure smaken? Waar culinair genieten, echte gastvrijheid, een sfeervolle ambiance en een hartelijke bediening vanzelfsprekend zijn? U vindt het in Texels noorden waar alle antwoorden samenkomen in specialiteitenrestaurant Topido. spijzen. Karin: `Onze chef-kok vindt dat het leukste om te doen. Hij heeft echt een passie voor koken. Bij elke gang licht hij toe wat hij heeft bereid. Het zijn altijd heel feestelijke gelegenheden.' Wijsheid... Ter afsluiting van lunch of diner kunt u kiezen uit een van de vele Douwe Egberts thee- of koffiespecialiteiten, eventueel begeleid door een Texelse kruidenbitter of likeur. Aanbevolen wordt Wijsheid, een eigen likeur, gemaakt door Wijnhuis Oosterend ter ere van het veertigjarig jubileum van Topido. Zo is het nog eens leuk om je af te vragen, wat is Wijsheid...? Restaurant Topido, Lunch - Texelse Specialiteiten - Diner, Kikkertstraat 21 - 23, De Cocksdorp, tel. (0222) 316 227, www.topido.nl Maandag gesloten 4 Pagina 3
Pagina 5Scoor meer met een online shop in uw drukwerk. Velen gingen u voor en publiceerden artikelen online.
Voorjaar 2011 Lees publicatie 1Home