Bos en Duin: klassezaak op prachtplek aan de rand van het bos DEN HOORN - Aan de rand van Nationaal park Duinen van Texel ligt het idyllische restaurant - brasserie Bos en Duin. Het is een klassezaak op een prachtplek die zich onderscheidt door een uitstekende keuken, een kaart met een ruim assortiment aan gerechten, verse ingrediënten, mooie stukken vlees en vis en de filosofie van eten voor een eerlijke prijs. De menukaart van Bos en Duin is één en al kwaliteit en biedt een royale keuze uit steaks, zoals kalfsribeye, ossenhaas en een American steak. Ook Texels lamsvlees, saté van scharrelkip, verse maaltijdsalades en seafood zijn aanbevolen. Of de populaire New York style hamburger, een heerlijk en voordelig gerecht (11 euro). De lunch- en menukaart zijn met veel zorg samengesteld en bevatten veel Texelse producten. Het restaurant is bovendien zeer kindvriendelijk door de heerlijke Lekker genieten bij restaurant - brasserie Bos en Duin ADVERTORIAL kindergerechten en de speeltuin op de binnenplaats. Cocktails Ook de wijnkaart is ruim gesorteerd. Daarnaast zijn er uitstekende huiswijnen. Bos en Duin biedt ook verrassende cocktails, zoals de Raspberry Royale. After dinner cocktails als Chocolate Dream (met Amaretto, room en crème cacao) vormen een heerlijke afsluiting van een goed diner. Voor de echte koffieliefhebber is er Illy, volgens kenners de beste koffie die je kunt krijgen. Heerlijk met een stuk echte Texelse appeltaart! Schilderachtig uitzicht Bos en Duin is een modern ingericht restaurant waar het heerlijk genieten is van een verzorgde maal- tijd. Bij mooi weer is het terras een aanrader; aan de rand van het bos heeft u een schilderachtig uitzicht over Texel met in de verte het kerktorentje van Den Hoorn. Laat de boeren maar dorsen, vlij u neer op uw terrasstoel en laat de smaakpapillen zinderen. Restaurant - brasserie Bos en Duin, Bakkenweg 16, Den Hoorn, Telefoon (0222) 315 541 Culinair genieten en echte gastvrijheid in Texels noorden De Cocksdorp- Op zoek naar een eetgelegenheid met seizoensgerechten, Texelse ingrediënten en pure smaken? Waar culinair genieten, echte gastvrijheid, een sfeer volle ambiance en een hartelijke bediening vanzelfsprekend zijn? U vindt het in Texels noorden waar alle antwoorden samenkomen in specialiteitenrestaurant Topido. Karin van Dompselaar is de enthousiaste en zeer bedreven gastvrouw van Restaurant Topido. Zij leidt het in 1968 begonnen horecabedrijf van haar ouders Johan en Bea van Dompselaar met verve. Met als bindmiddel vakmanschap, passie en creativiteit presenteren Karin en chef-kok René Topido als een specialiteiten estaurant waar het r niet alleen culinair genieten is van Texelse heerlijk eden, maar ook één h waar een sfeervol samenzijn en een hartelijke bediening een vanzelfsprekendheid zijn. ‘Het totaalplaatje moet kloppen’, aldus de eigenaresse. ‘Gasten moeten niet alleen genieten van het eten, ze moeten een heerlijke middag of avond hebben.’ Paling uit De Roggesloot Topido biedt een grote keur aan producten van Texelse bodem. Zoals Texels lams- en rundvlees, Wadden garnalen, Texelse bieren, Texelse 12 Specialiteitenrestaurant Topido: warm onthaal op Texelse heerlijkheden ADVERTORIAL kaas, Texelse aardappelen, Texelse paddenstoelen en Texels fruit. Een groot deel van het jaar komt de groente uit de eigen groentetuin. Als enige restaurant op Texel serveert Topido paling uit De Roggesloot, het prachtige natuurreservaat dat grenst aan De Cocksdorp. ‘Texelse producten hebben een geweldige kwaliteit. Waarom zou je ingrediënten van ver halen als je om de hoek de beste producten kunt kopen?’, verklaart Karin van Dompselaar haar visie. Verrassingsmenu In de keuken van Topido worden de ingrediënten verwerkt tot de heerlijkste gerechten. In het voor- en naseizoen wordt de kaart aangevuld met verrassingsmenu’s. Chef-kok René komt dan aan tafel en vraagt de gasten waar ze liever niet mee verrast willen worden. Vervolgens bereidt hij de heerlijkste spijzen. Karin: ‘Onze chef-kok vindt dat het leukste om te doen. Hij heeft echt een passie voor koken. Bij elke gang licht hij toe wat hij heeft bereid. Het zijn altijd heel feestelijke gelegenheden.’ Wijsheid… Ter afsluiting van lunch of diner kunt u kiezen uit een van de vele Douwe Egberts thee- of koffie specialiteiten, eventueel begeleid door een Texelse kruidenbitter of likeur. Aanbevolen wordt Wijsheid, een eigen likeur, gemaakt door Wijnhuis Oosterend ter ere van het veertigjarig jubileum van Topido. Zo is het nog eens leuk om je af te vragen, wat is Wijsheid…? Restaurant Topido, Lunch - Texelse Specialiteiten - Diner, Kikkertstraat 21 - 23, De Cocksdorp, tel. (0222) 316 227, www.topido.nl In oktober: maandag gesloten. In november en december: maandag t/m donderdag gesloten. Pagina 11

Pagina 13

Heeft u een studiegids, digitaal bladeren of digi-publicaties? Gebruik Online Touch: boek van papier naar digitaal converteren.

Herfst 2010 Lees publicatie 21Home


You need flash player to view this online publication